Wat is een balance board ?

Een balance board is niets meer dan een tafel waarop je kunt balans oefenen. Er zijn verschillende oefeningen om je balans te trainen. Naast je balans train je ook een aantal spieren en wordt je coördinatie verbeterd.

Er zijn heel veel verschillende soorten balance boards. Iedere board maakt gebruik van een ander design en heeft een verschil van dikte en afmeting. Deze verschillen zijn voor de meeste gebruikers niet van groot belang, aangezien de oefeningen hetzelfde blijven.

Een balance board kan het beste omschreven wordt als een houten tafel of oppervlak met kleine uitstekende delen eraan, die zorgen voor een aantal moeilijk herhaalbaar en beweeglijke vormen. Op deze manier kan je als speler training geven aan je lichaam om goed te blijven balanceren.

Het gebruik van een board is gezond en goed voor je balans. Oefeningen die je met een balance board kunt doen zijn:

– Voor de lijn: balanceren op één been, op beide benen.

– Aan weerskanten van de balanslijn: meer dan eens balanceren.

– Kom gewoon omhoog en ga neer, kom gewoon omhoog en ga neer.

– Steek je armen uit en balanceer rustig heen en weer.

– Overstappen naar een andere kant, hoe meer je erover doet, hoe gemakkelijker het wordt.

– Voorbeeld oefening: plaats je voet op het board, steek uit met de arm en stel je evenwicht zodat jij erover kunt balanceren.

Hierdoor leer je niet alleen hoe je moet balans houden maar ook een begin te maken met meer beweeglijkheid. Bovenstaande oefeningen zijn oefeningen die je kunt doen op een balance board.